آشنایی با انواع انبارها و عوامل موثر در طراحی آن ها

انواع انبارها

موسسه های بزرگ برای نگهداری اقلام سازمان خود به سیستم انبار داری نیاز دارند. سیستم انبار داری نسبت به نوع اقلامی که قصد نگهداری آن را دارید با یک دیگر تفاوت هایی دارند. برخی از انبار ها از همه جهت پوشانده می شوند تا اقلام بایگانی شده در آن از هر گونه تغییرات آب وهوایی در امان باشند. اگر شما هم قصد انبار کردن محصولاتی را دارید که در زیر برف و باران خراب می شوند در ادامه این مطلب با معرفی انواع سیستم های انبار داری همراه ما باشید.

مختصری درباره مفهوم انبار

به طور کلی انبار مکانی مشخص برای نگهداری کالا ها در مدت زمان طولانی است. اقلامی مانند کالاهای نیم ساخته، قطعات یدکی، ماشین آلات، اجناس اقساطی و..  را درون انبار نگهداری می کنند.

آشنایی با انواع انبار ها

مهم ترین مسئله ای که باعث می شود انبارها با یک دیگر تفاوت داشته باشند نوع کالایی است که قرار است درون آن ها نگهداری شود. برای آشنایی بیشتر با انواع انبارها در این بخش به چند نمونه انبار نیز اشاره خواهیم کرد.

انواع انبار بر اساس نوع کالا:

 (انبار مواد فله ای، انبار مواد شیمیایی، انبار کالاهای معمولی، انبار کالاهای فاسد شدنی، انبار مواد منفجره)

انواع انبار از نظر ساختمانی:

(انبار های روباز، انبار های کاملا پوشیده، انبار های سر پوشیده بدون دیوار)

 

عوامل موثر در طراحی ساختمان انبار ها

انبار ها مکانی برای نگهداری از اقلام مهم هستند. بنابراین رعایت نکات مورد نیاز نگهداری هر نوع اقلام در ساخت انبار های مختلف بسیار مهم است. برای آشنایی بیشتر با نکات مهم ساخت انبار چند نمونه از آن ها را در این بخش برای شما آورده ایم. اگر برای نگهداری اقلام در انبار نیاز به قفسه های بایگانی دارید بیشنهاد ما به شما مراجعه به سایت صنعت بایگان و مشاهده محصولات و خدمات آن ها است.

لیستی از نکات مهم در ساخت انبار:

  • ساخت انبار در سطحی بالاتر از زمین
  • عدم ساخت انبار در مکان های آبگیر و نمناک
  • استفاده از مصالح مقاوم مانند بتن در کف انبار
  • به کار گیری درب فلزی بدون هیچ گونه شکافی
  • مقاومت لازم دیوار های انبار در برابر وزن اجسام
  • رعایت فاصله کالا ها از دیوار تا حدود 60 سانتی متر
  • استفاده از هواکش متناسب با حجم انبار برای تهویه مناسب هوا
  • ایجاد شیب ملایم در کف انبار برای شستشو راحت و خارج شدن آب
  • عدم استفاده از سیم کشی روکار و استفاده از کلید و پریز های ضد جرقه
  • توجه به فلزی بودن پنجره های انبار و استفادهاز توری سیمی یا محافظ
  • مجهز کردن انبار به ابزار های آتش نشانی برای خاموش کردن به موقع شعله آتش

آشنایی با انواع روش های صحیح چیدمان اقلام در انبار

مهم ترین نکته بعد از ساخت انبار مناسب با اقلام مورد نظر چیدمان اصولی کالا ها نیز می باشد. بنابراین دراین بخش ما قصد داریم نکات مهم درباره چیدمان اصولی اقلام را توضیح دهیم.

اصول اساسی چیدمان کالا:

یکی از نکات چیدمان اصولی که در قسمت بالا هم به آن اشاره کردیم چیدمان اقلام در فاصله 60 سانتی متری از دیوار است. اما قبل از چیدمان باید به یک سری نکات توجه کنید. برای مثال ابتدا باید نوع محصول خود ا بشناسید سپس به تعداد کافی برای نظم دهی و نگهداری ازآن ها قفسه بایگانی تهیه کنید. سپس مسیر چیدمان کالا ها و محل قرار گیری هر نوع کالا را مشخص کنید. یک انبار دار با این مسائل آشنا است که اجسام سنگین تر در قسمت های پایین و اجسام سبک تر را در قسمت های بالا باید قرار بگیرد. اگر قرار است کالاهایی را درون انبار قرار دهید که در مدت زمان کمی ممکن است به آن ها نیاز دارید بسیار مهم است که آن را نزدیک به درب انبار و در محلی در دسترس بچینید. یکی از نکات ضروری در انبار کردن کالاهای سنگین استفاده از وسایل بالا بر است. چرا که نباید برای چیدمان آن ها از صندلی و ایستادن بر روی کارتن های دیگر استفاده کرد.

 

انواع انبارها

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *